Kapusta dušená s brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kapusta hlávková
  • 100 g Anglická slanina
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1274.1 mg
  • Vláknina 12557.8 mg
  • Vitamín A 12557.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 238.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu drobně rozkrájíme a do sklovita vyškvaříme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Kapustu očistíme, zbavíme poškozených listů, rozebereme, nakrájíme na proužky a přidáme k cibuli. Vmícháme česnek utřený se solí, opepříme a dusíme zprvu bez podlití, přikrytou, postupně dle potřeby mírně podlijeme. Po 5 minutách dušení přidáme na kostičky nakrájené brambory a společně dodusíme doměkka.

  • 2

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu