Brukev dušená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 dl Hovězí vývar základní
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 593.2 mg
  • Vláknina 10941.8 mg
  • Vitamín A 10941.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brukve (neboli kedlubny, jedná se o shodný druh) oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme vývarem a dle chuti osladíme. Dusíme 15 minut. Jakmile jsou měkké, zahustíme máslem smíchaným s moukou, které po malých kouscích přidáváme do šťávy.

  • 2

    Dušené brukve podáváme k vařenému hovězímu masu.

Komentáře k receptu