Vejce zapečená ve smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 12 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 553.7 mg
  • Draslík 276.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vytřeme máslem, nasypeme tenkou vrstvu nastrouhaného sýra a přelijeme osolenou smetanou. Vložíme do trouby a jakmile je smetana horká, rozklepneme do ní vejce tak, aby zůstala v celku. Posypeme opět sýrem a zapečeme.

Komentáře k receptu