"Vychytaný" buřtguláš Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 750 ml Voda pitná
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 5 ks Brambory
  • 3 ks Cibule
  • 5 ks Špekáčky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 577.2 mg
  • Vláknina 9757.5 mg
  • Vitamín A 9757.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a tři brambory nakrájíme na drobné kostičky, zbylé dvě brambory nastrouháme na jemném struhadle a špekáčky nakrájíme na tenčí plátky.

  • 2

    Cibuli v hrnci na orestujeme na oleji než zesklovatí, přidáme špekáčky a restujeme dokud cibule nezačne zlátnout. Zaprášíme mletou paprikou a rychle promícháme.

  • 3

    Přisypeme všechny brambory, podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme asi 10 - 15 minut dokud brambory nakrájené na kostičky nezměknou a nastrouhané brambory, které guláš zahušťují, se nerozvaří.

  • 4

    Na závěr ochutíme majoránkou lehce promnutou v ruce a necháme vše společně ještě chvíli provařit.

Komentáře k receptu