Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 3 g Sůl
  • 3 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Paprika zelená
  • 120 ml Voda pitná
  • 5 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 97.7 mg
  • Vláknina 4395.5 mg
  • Vitamín A 4395.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl, přidáme olej a teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich asi půl centimetru tenké placky.

  • 2

    Papriku nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s na jemno nastrouhaným sýrem. Dvě lžíce směsi papriky a sýru dáme na každou placku, kterou zabalíme do kuličky a znovu rozválíme na placku silnou asi 1 centimetr.

  • 3

    Naplněné placky opékáme na sucho na pánvičce z každé strany asi 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědí skvrnky.

Komentáře k receptu