Polévka "co dům dal"
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Rajčata
- 0.5 ks Cuketa
- 0.5 ks Kedlubna
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 361.2 mg
- Vláknina 7413.6 mg
- Vitamín A 7413.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na oleji osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme omytou, na kousky nakrájenou hlívu, osolíme okořeníme a krátce smažíme.
-
2
Očištěnou cuketu, mrkev, petržel a kedlubnu nahrubo nastrouháme a přidáme k hlívě. Po chvíli smažení přilijeme vodu, přidáme bobkový list, nakrájené rajča a papriku. Vše vaříme asi 20 minut.
-
3
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a celerovou nať, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.