Mini vegetariánské frittaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 5 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 100.5 mg
- Vláknina 815 mg
- Vitamín A 815 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky.
-
2
Sýr nastrouháme na jemno.
-
3
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
4
Připravíme si formičky na muffiny – pokud máte kvalitní, nemusíte vymazávat.
-
5
Ve větší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Přidáme všechnu zeleninu, osolíme, opepříme a smažíme 5 minut.
-
6
Ve velké míse mezitím rozmícháme vejce s trochou solí a pepře, vmícháme parmazán a také pažitku.
-
7
Po vychlazení rozdělíme zeleninu do formiček na muffiny (budeme potřebovat 12 formiček) a zalijeme je sýrovou směsí.
-
8
Pečeme 10-12 minut, dokud vejce neztuhnou.