Mandlové linecké kroužky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 100 g Mandle mleté
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 6 polévková lžíce Hera
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 88.1 mg
  • Draslík 200.1 mg
  • Vláknina 7004 mg
  • Vitamín A 7004 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a to necháme minimálně 30 minut odpočinout v chladničce. Pak je na pomoučněném vále rozdělíme na dva přibližně stejné díly a ty postupně vyválíme do silnější tyčky.

  • 2

    Tyčky nožem nakrájíme na stejné kousky, každý rozválíme a konec spojíme - vytvoříme kroužky.

  • 3

    Ty opatrně narovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

  • 4

    Ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře k receptu