Bramborová kaše zapečená s bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 1.2 g Olej olivový
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Vepřový bok
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1560 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 342.4 mg
  • Draslík 953.7 mg
  • Vláknina 13465 mg
  • Vitamín A 13465 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 102 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, vložíme do misky, přidáme měkké máslo, odložíme lžíci másla na vymazání pekáčku, k bramborám přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vepřový bůček rozkrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji, sýr nastrouháme. Bůček se sýrem přimícháme ke kaši, přidáme žloutek a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  • 2

    Bramborovou směs vložíme do vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme, až povrch zezlátne. Pokrm naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu