Pórkový dort se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 250 g Pórek
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Pažitka
  • 40 g Hořčice Dijonská
  • 400 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 986 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 160.2 mg
  • Vláknina 4982.5 mg
  • Vitamín A 4982.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme, pórek scedíme, necháme vychladnout. Z plátů listového těsta vykrojíme dvě stejně velká kola o velikosti formy na dorty, položíme na plech, vystlaný papírem na pečení, poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut do zlatova. Smetanu vyšleháme, přimícháme pikantní hořčici, sůl, pepř podle chuti, posekanou pažitku, důkladně promícháme a přimícháme pórek.

  • 2

    Na dno dortové formy položíme jeden plát těsta, na něj naneseme smetanovou směs s pórkem, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Zabalíme do alobalu, dáme na 4 hodiny do lednice vychladit.

  • 3

    Vychlazený dort naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu