Pórkový dort se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 36 g
- Sodík 986 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 160.2 mg
- Vláknina 4982.5 mg
- Vitamín A 4982.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme, pórek scedíme, necháme vychladnout. Z plátů listového těsta vykrojíme dvě stejně velká kola o velikosti formy na dorty, položíme na plech, vystlaný papírem na pečení, poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut do zlatova. Smetanu vyšleháme, přimícháme pikantní hořčici, sůl, pepř podle chuti, posekanou pažitku, důkladně promícháme a přimícháme pórek.
-
2
Na dno dortové formy položíme jeden plát těsta, na něj naneseme smetanovou směs s pórkem, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Zabalíme do alobalu, dáme na 4 hodiny do lednice vychladit.
-
3
Vychlazený dort naporcujeme a podáváme.