Náš mls
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 750 g Tvaroh jemný
- 100 g Cukr moučkový
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Višně
- 0.5 kávová lžička Tresť rumová
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 33 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 222.6 mg
- Draslík 295.4 mg
- Vláknina 5342.3 mg
- Vitamín A 5342.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpracujeme tužší hmotu z mouky, kakaa, kypřícího prášku do pečiva a másla, kterou zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme vychladit přes noc.
-
2
Utřeme tvaroh, žloutky, moučkový cukr, vanilkový pudink, sníh z bílků, rumovou tresť. Máme náplň.
-
3
Polovinu těsta nastrouháme na plech, poté rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe višně a nahoru nastrouháme zbytek těsta.
-
4
Koláč pečeme dozlatova, poté poprášíme kakaem a moučkovým cukrem.