Kuřecí prsa na bazalce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 34 g
- Sodík 950 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 604.9 mg
- Vláknina 762.5 mg
- Vitamín A 762.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek utřeme se solí, lístky bazalky trochu posekáme.
-
2
Do misky nalijeme olivový olej, přidáme utřený česnek, bazalku, pepř a přilijeme citronovou šťávu. Důkladně promícháme.
-
3
Kuřecí prsa lehce naklepeme, polijeme vytvořenou marinádou a dobře rozetřeme. Necháme chvíli uležet.
-
4
Maso položíme na gril a grilujeme zvolna z každé strany přibližně 5 minut. Podáváme s plátky bílé veky.