Chřest s hořčicovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 hrst Chřest zelený
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 29.1 mg
  • Vláknina 911.8 mg
  • Vitamín A 911.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z chřestu odstraníme tuhé konce, vložíme do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Musí však zůstat křupavý.

  • 2

    Mezitím v míse důkladně promícháme hořčici s octem, cukrem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou a pažitkou. Postupně přiléváme olej a mícháme do zhoustnutí.

  • 3

    Chřest rozdělíme na talíře, přelijeme zálivkou a podáváme teplý nebo studený.

Komentáře k receptu