Vaječná rýže smažená

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Hrášek
  • 150 g Rýže dlouhozrnná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 194.3 mg
  • Vláknina 4228.5 mg
  • Vitamín A 4228.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vroucí vodou vaříme rýži 10 minut.

  • 2

    Ve woku osmahneme našlehaná vejce. V další pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky, utřený česnek, hrášek a smažíme 2 minuty, poté vmícháme okapanou rýži. Přidáme do pánve vajíčka, sůl, sójovou omáčku a promícháme.

  • 3

    Vajíčkovou rýži podáváme ozdobenou nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu