Fazolky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 60 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Karotka
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1444 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 742.2 mg
  • Vláknina 12608.7 mg
  • Vitamín A 12608.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku omyjeme, nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, celer na nudličky, česnek prolisujeme, pažitku posekáme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme karotku s cibulí, orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme celer, česnek, fazolky, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu, pažitkou, podlijeme vývarem a dusíme zvolna asi 20 minut. Hustotu šťávy regulujeme vývarem.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu