Babiččina "postelová" rýže podle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 6 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 160.1 mg
- Vláknina 7405 mg
- Vitamín A 7405 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli až zesklovatí. Přidáme česnek a necháme ještě několik minut osmahnout do zlatova. Přisypeme rýži a opět několik minut restujeme.
-
2
Poté přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a necháme přijít k varu. Jakmile se rýže začne vařit, snížíme teplotu na nejnižší stupeň a vaříme 5 minut, aniž bychom rýži míchali nebo odkrývali pokličku.
-
3
Po uvaření zabalíme hrnec do ručníku a dáme do peřiny, kde jej necháme 30 minut stát. Rýže se tímto způsobem pomalu dovaří a voda se částečně vypaří a částečně vsákne do samotné rýže.