Kapr pečený po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 18 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 172.3 mg
- Draslík 565.4 mg
- Vláknina 2455 mg
- Vitamín A 2455 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra osolíme. Do každé porce uděláme dva podélné zářezy a vložíme do nich kolečka citronu bez jader.
-
2
Porce vložíme do vymaštěné zapékací mísy, pokapeme máslem a pečeme asi 10 minut.
-
3
Nakonec pokrm posypeme rozsekaným vejcem uvařeným natvrdo a nasekanou petrželkou.