Žemlový nákyp s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr krupice
  • 70 g Žemle tuková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 38.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přimícháme nastrouhanou žemli a sníh z bílků.

  • 2

    Hmotou naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou nákypovou formu a upečeme.

  • 3

    Hotový nákyp pokropíme oslazeným vínem a dáme zpět do trouby, aby se víno vsáklo.

Komentáře k receptu