Celerová polévka s krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Krupky trhané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 4997 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 272.4 mg
  • Draslík 5814.6 mg
  • Vláknina 3344.8 mg
  • Vitamín A 3344.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, vložíme na máslo a lehce osmahneme. Přidáme oprané krupky, zalijeme vývarem a vše vaříme do změknutí.

  • 2

    Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Polévku osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu