Filé ze sleďů na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1363 kcal
- Sacharidy 249 g
- Tuky 16 g
- Sodík 97749 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 221.2 mg
- Vláknina 22600 mg
- Vitamín A 22600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaným sleďům odřízneme hlavy, rozpůlíme je a vyjmeme páteř. Následně filé osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Na másle podusíme cibuli nakrájenou na kolečka do sklovita. Poté na cibuli vložíme upravené file, opečeme po obou stranách. Opečené podlijeme vínem, na povrchu posypeme strouhanou houskou, pokapeme másle a ještě zhruba 5 minut zapékáme.
-
3
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.