Vepřové plátky s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 4 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 60.9 mg
- Vláknina 1180.3 mg
- Vitamín A 1180.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme, roztáhneme do šířky a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
-
2
Vyjmeme, ve výpeku zpěníme drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Za stálého míchání jí zalijeme teplou vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř.
-
3
Nakonec vložíme opečené plátky a na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
-
4
Dochutíme polévkovým kořením, podáváme s brambory a zeleninovým salátem.