Filé po pražsku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Citrony
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Sůl
  • 180 g Strouhanka
  • 60 g Vejce slepičí
  • 1000 g Filé z aljašské tresky
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Tuk
  • 50 ml Olej stolní
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 938 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 65.4 mg
  • Vláknina 2529 mg
  • Vitamín A 2529 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nakrájíme na porce, opepříme je, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou a pokapeme vínem, citronovou šťávou a olejem. Necháme krátce odležet v chladničce.

  • 2

    Potom filé osolíme, obalíme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém tuku filé zvolna smažíme do zlatavé barvy.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu