Vepřové řízky se šunkovým salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunkový salám
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 119.2 mg
  • Draslík 521.2 mg
  • Vláknina 55.5 mg
  • Vitamín A 55.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném oleji je opečeme z každé strany asi 4 minuty, hotové přendáme na nahřáté talíře. Do výpeku přidáme máslo, na nudličky nakrájený šunkový salám, osmahneme, podlijeme asi třemi lžícemi vody a povaříme, až šťáva zhoustne.

  • 2

    Na závěr přilijeme smetanu, víno a povaříme.

  • 3

    Omáčku nalijeme na řízky.

Komentáře k receptu