Hovězí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1513 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 104 g
- Sodík 4441 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 311.7 mg
- Draslík 1944.8 mg
- Vláknina 10632.2 mg
- Vitamín A 10632.2 mg
- Vitamín B6 3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zlehka naklepeme plátky z roštěnek, osolíme a opepříme.
-
2
Na každý plátek dáme tenké proužky slaniny a kolečka kyselé okurky, zavineme, převážeme niťí, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran v rozpáleném sádle.
-
3
Nakrájenou cibuli na kolečka osmažíme na sádle, přidáme opečené závitky, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.
-
4
Během dušení podléváme zeleninovým vývarem a poléváme vlastní šťávou.
-
5
Měkké závitky vyndáme, odstraníme nitě a narovnáme na mísu.
-
6
Do šťávy přidáme pár kapek citrónové šťávy a zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme.
-
7
Závitky na míse obložíme dušeným hráškem, růžičkovou kapustou či jinou zeleninou.
-
8
Podáváme s brambory.