Hovězí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 40 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 4 ks Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 hrnek Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1513 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 4441 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 311.7 mg
  • Draslík 1944.8 mg
  • Vláknina 10632.2 mg
  • Vitamín A 10632.2 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zlehka naklepeme plátky z roštěnek, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na každý plátek dáme tenké proužky slaniny a kolečka kyselé okurky, zavineme, převážeme niťí, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran v rozpáleném sádle.

  • 3

    Nakrájenou cibuli na kolečka osmažíme na sádle, přidáme opečené závitky, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.

  • 4

    Během dušení podléváme zeleninovým vývarem a poléváme vlastní šťávou.

  • 5

    Měkké závitky vyndáme, odstraníme nitě a narovnáme na mísu.

  • 6

    Do šťávy přidáme pár kapek citrónové šťávy a zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme.

  • 7

    Závitky na míse obložíme dušeným hráškem, růžičkovou kapustou či jinou zeleninou.

  • 8

    Podáváme s brambory.

Komentáře k receptu