Jáhlová se sušenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Jáhly - loupané proso
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Tuk
  • 20 g Houby sušené
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1051 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 786 mg
  • Vláknina 19498 mg
  • Vitamín A 19498 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby vypereme a zalijeme vodou, necháme min. jednu hodinu máčet.

  • 2

    Přebrané a vyprané jáhly spaříme, scedíme a osmahneme na polovině tuku. Přilijeme vodu, namočené rozsekané houby, kmín, sůl a dáme vařit.

  • 3

    Připravíme si zlatavou jíšku ze zbylého tuku a mouky.

  • 4

    Zahustíme polévku a vaříme ještě 10 minut.

  • 5

    Posypeme jemně nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu