Kapr dušený na víně se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 26 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 405.1 mg
- Vláknina 1576 mg
- Vitamín A 1576 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme.
-
2
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Vložíme na ní porce mírně pomoučeného kapra, po obou stranách je krátce osmahneme, zastříkneme vodou a krátce dusíme.
-
3
Potom přilijeme víno, polovinu másla a znovu podusíme.
-
4
Na zbylém másle prohřejeme plátek šunky, kapra přelijeme necezenou šťávou a ozdobíme šunkou.
-
5
Ihned podáváme.