Čočková s brambory a kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 252 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 1725.6 mg
- Vláknina 78470.6 mg
- Vitamín A 78470.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku dobře propereme a na chvíly namočíme. Pak jí v téže vodě asi 1/2 l povaříme. Po půl hodině vaření přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, mrkev a celer.
-
2
Na sádle osmahneme cibuli pokrájenou najemno, zasypeme moukou a za stálého míchání z ní připravíme cibulovou jíšku.
-
3
Zalijeme litrem vody a dobře povaříme, přidáme povařenou čočku a zeleninu i s vodou ve které se vařili.
-
4
Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.