Podkrkonošské kyselo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 67 g Cibule
  • 67 g Máslo čerstvé
  • 53 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 0.7 g Kmín celý
  • 6.7 g Houby sušené
  • 133 g Vepřový bok uzený
  • 67 g Chlebový kvásek
  • 2200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1549 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 310.9 mg
  • Vláknina 1343 mg
  • Vitamín A 1343 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté sušené houby, kmín a opláchnutý uzený bůček dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek. Uvařený bůček vyjmeme a do získaného vývaru zavaříme rozmíchaný kvásek.

  • 2

    Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou jemně nakrájenou a dorůžova osmahnutou na másle s brambory nakrájenými na kostky přidáme také do vývaru.

  • 3

    Polévku vaříme a když jsou brambory měkké, přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.

  • 4

    Kyselo dle potřeby osolíme a krátce povaříme.

Komentáře k receptu