Štěpánská sekaná

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Cibule
  • 100 g Hovězí libové
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřové maso libové
  • 20 g Žemle tuková
  • 5 g Petržel - nať
  • 20 g Strouhanka
  • 5 g Pažitka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 456.8 mg
  • Draslík 838.5 mg
  • Vláknina 1006 mg
  • Vitamín A 1006 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1284.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí a vepřové maso umeleme a přidáme máčenou housku, sekanou petrželku, vejce, strouhanku a sůl. Dobře propracujeme.

  • 2

    Z těsta utvoříme obdélník, naplníme jej míchanými vejci, posypeme nasekanou pažitkou a stočíme.

  • 3

    Sekanou vložíme na vymazaný pekáč, podlijeme vývarem z kostí a upečeme. Při podávání pokrm posypeme drceným kmínem.

Komentáře k receptu