Ukrajinský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 656.4 mg
- Vláknina 10318 mg
- Vitamín A 10318 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme, necháme vychladnout a potom je nakrájíme na malé kousky.
-
2
Omytý hlávkový salát nakrájíme na proužky a spolu s jemně nakrájenou cibulí přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme omyté a nastrouhané ředkvičky.
-
3
V míse vše spojíme jogurtem a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.