Jemný rybízový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 4 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 304.9 mg
- Vláknina 8800 mg
- Vitamín A 8800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz omyjeme, necháme okapat, bobulky otrháme a nasypeme do zapékací mísy.
-
2
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Poté vmícháme mouku, třešňovici a zakysanou smetanu a navrstvíme na rybíz.
-
3
Zapečeme v troubě předehřáté na 200C cca 35min.
-
4
Nákyp podáváme teplý.