Burgundská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 185 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 442.7 mg
- Vláknina 8951.4 mg
- Vitamín A 8951.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev, karotku, celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Zelí nakrájíme na tenké plátky, oloupané brambory na nudličky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a celerovou nať rozsekáme. Na polovině tuku podusíme česnek, celer a karotku.
-
2
Do měkké zeleniny přidáme vodu, osolíme, přidáme zelí, tykev
-
3
a brambory.
-
4
Uvaříme doměkka. Nakonec dáme do polévky zbytek tuku a okořeníme pepřem a pažitkou.
-
5