Olihně s citronovou charmoulou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 3 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 203.9 mg
- Draslík 252.5 mg
- Vláknina 2389.8 mg
- Vitamín A 2389.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně očistíme, těla otevřeme, nařízneme a rozkrájíme vždy na 6 kousků. Obalíme v oleji a napíchneme na dvě vodorovné špejle vždy po 3 kouskách.
-
2
Pečeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 2min po každé straně.
-
3
Charmoulu smícháme s oloupaným a nasekaným citronem, přidáme olihně a důkladně obalíme. Dochutíme solí, pepřem.
-
4
Podávat můžeme teplé, při pokojové teplotě nebo i studené.