Belgická a červená čekanka na šalotce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 682.9 mg
- Vláknina 14233.5 mg
- Vitamín A 14233.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba druhy čekanky rozebereme na listy a omyjeme.
-
2
Očištěnou šalotku nakrájíme najemno. Z datlí odstraníme pecky a nakrájíme je na malé kousky.
-
3
V široké pánvi rozpálíme olej a nejprve cca 2min orestujeme čekanku. Poté přidáme šalotku a datle a na mírném ohni opékáme ještě cca 5min. Dochutíme solí.
-
4
Rozdělíme na talíře a podáváme teplé.