Cuketové zelí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cuketa
  • 50 g Tuk
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 560.4 mg
  • Vláknina 4931.8 mg
  • Vitamín A 4931.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté cukety nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme cukety a dusíme doměkka. Podušené zelí zaprášíme moukou a ochutíme cukrem, octem, kmínem, solí a pepřem.

  • 3

    Nakonec ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu