Kuře na pomerančích II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 50 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 231 mg
- Draslík 963.8 mg
- Vláknina 12925 mg
- Vitamín A 12925 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbky z kuřete omyjeme a spolu s nastrouhanou kořenovou zeleninou a kouskem cibule dáme vařit do osolené vody, abychom získali vývar.
-
2
Omyté kuře osušíme, osolíme a upečeme na másle.
-
3
Oloupaná jablka rozdělíme na 6 dílků, zbavíme jadřinců, dáme do misky z varného skla, posypeme cukrem, podlijeme 3 lžícemi vody, přikryjeme a podusíme. Dusíme pouze tak krátce, aby se nám nerozpadla.
-
4
Ze šťávy z kuřete odlijeme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru z drůbků, přimícháme Maizenu rozmíchanou v troše chladného vývaru a povaříme. Na závěr do šťávy přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče a prohřejeme. Dobře oloupané pomeranče zbavíme bílé blány, rozdělíme na měsíčky.
-
5
Upečené a naporcované kuře vyskládáme na mísu, obložíme dušenými jablky a dílky pomerančů. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jinou přílohu již nepodáváme.