Gratinovaná locika s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2565 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 709.2 mg
- Vláknina 8065.8 mg
- Vitamín A 8065.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme 4 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli. Po 3min přidáme omytou a nakrájenou lociku, promícháme, ochutíme solí, pepřem a nasypeme nasekanou petrželku.
-
2
Směs rozdělíme na talíře vhodné k zapékání.
-
3
V pánvi necháme na zbytku oleje rozpustit ančovičky, přidáme rozmixovaný chléb a 3-4min orestujeme.
-
4
Posypeme jím zeleninu na talířích, přidáme strouhaný parmazán a v troubě grilujeme 3-4min.
-
5
Ihned teplé podáváme.