Gratinovaná locika s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 140 g Chléb toastový
  • 500 g Locika salátová
  • 5 ks Ančovičky konzervované
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2565 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 709.2 mg
  • Vláknina 8065.8 mg
  • Vitamín A 8065.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme 4 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli. Po 3min přidáme omytou a nakrájenou lociku, promícháme, ochutíme solí, pepřem a nasypeme nasekanou petrželku.

  • 2

    Směs rozdělíme na talíře vhodné k zapékání.

  • 3

    V pánvi necháme na zbytku oleje rozpustit ančovičky, přidáme rozmixovaný chléb a 3-4min orestujeme.

  • 4

    Posypeme jím zeleninu na talířích, přidáme strouhaný parmazán a v troubě grilujeme 3-4min.

  • 5

    Ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu