Celerové balíčky na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mrkev kořen
  • 60 g Slanina vepřová
  • 700 g Celer řapíkatý
  • 40 g Šalotka
  • 400 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 623.5 mg
  • Vláknina 7508.3 mg
  • Vitamín A 7508.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celerové řapíky očistíme, odstraníme tuhá vlákna, nakrájíme na stejně silné tyčinky dlouhé cca 10cm.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli, hřebíček, bobkový list a několik zrnek pepře, vložíme celerové tyčinky a povaříme cca 4min. Poté slijeme a necháme na tácu vychladnout.

  • 3

    Z tyčinek připravíme 12 balíčků a převážeme je několika stébly pažitky.

  • 4

    Mrkev, šalotku a slaninu nakrájíme na kostičky a ve vysokém hrnci orestujeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem, vložíme celerové balíčky, zakryjeme, snížíme teplotu a cca 15-20min podusíme, dokud se tekutina neodpaří. Mezitím jednou obrátíme.

  • 5

    Balíčky podáváme teplé, se zeleninou a slaninou.

Komentáře k receptu