Celerové balíčky na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 10 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 623.5 mg
- Vláknina 7508.3 mg
- Vitamín A 7508.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celerové řapíky očistíme, odstraníme tuhá vlákna, nakrájíme na stejně silné tyčinky dlouhé cca 10cm.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli, hřebíček, bobkový list a několik zrnek pepře, vložíme celerové tyčinky a povaříme cca 4min. Poté slijeme a necháme na tácu vychladnout.
-
3
Z tyčinek připravíme 12 balíčků a převážeme je několika stébly pažitky.
-
4
Mrkev, šalotku a slaninu nakrájíme na kostičky a ve vysokém hrnci orestujeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem, vložíme celerové balíčky, zakryjeme, snížíme teplotu a cca 15-20min podusíme, dokud se tekutina neodpaří. Mezitím jednou obrátíme.
-
5
Balíčky podáváme teplé, se zeleninou a slaninou.