Pečené parmice s bramborami a rajčátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 14372.5 mg
- Draslík 1526.9 mg
- Vláknina 7072.6 mg
- Vitamín A 7072.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, po stranách i uvnitř potřeme hrubou solí a poklademe větvičkami majoránky.
-
2
Oloupané brambory povaříme cca 3min v osolené vodě, slijeme a orestujeme na rozpáleném oleji spolu se slaninou nakrájenou na kostičky.
-
3
Plech vyložíme pečicím papírem, pokapeme vínem, rozložíme na něj ryby, přidáme opečené brambory a pečeme 20min v troubě předehřáté na 200C. Poté přidáme cherry rajčátka, ochutíme je solí, pepřem, majoránkou a pečeme ještě 5min.
-
4
Hotové ryby i se zeleninou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.