Rizoto země moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 400 g Rýže loupaná
  • 200 g Kalamáry
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 937 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 561.7 mg
  • Vláknina 10878.8 mg
  • Vitamín A 10878.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme a necháme cca 7min vařit ve vodě se špetkou soli, trochou oleje a bobkovým listem. Poté stonky nakrájíme na kolečka a špičky odložíme stranou.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a orestujeme nakrájenou cibuli a stonky chřestu. Přidáme rýži, zlehka orestujeme, zalijeme vínem a vaříme cca 12min. Během vaření postupně přiléváme horký vývar a vždy necháme tekutinu vstřebat.

  • 3

    Na závěr přidáme kalamáry nakrájené na proužky a povaříme ještě cca 3min.

  • 4

    Ochutíme solí a pepřem, zakápneme olejem, dozdobíme špičkami chřestu a zakryté necháme rizoto ještě cca 2min odpočívat.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu