Salát z artyčoků a čekanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 17 g
- Sodík 764 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3072.7 mg
- Vláknina 88117 mg
- Vitamín A 88117 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 159 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivku připravíme tak, že najemno nasekanou pažitku rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, špetkou hořčice, olejem a hrstkou soli.
-
2
Artyčoky očistíme, u každého ponecháme kousek stonku a nasekáme je najemno.
-
3
Čekanku očistíme, 4 listy si ponecháme a zbytek nakrájíme na tenké proužky.
-
4
Talíře vyložíme čekankovými listy, vložíme salát a artyčoky, ochutíme zálivkou, přidáme dílky oloupaného pomeranče a podáváme.