Těstovinový nákyp se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1106 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 70 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 332.8 mg
- Draslík 96.1 mg
- Vláknina 245 mg
- Vitamín A 245 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme dle návodu těstoviny v osolené vodě a necháme okapat.
-
2
Necháme rozmrazit špenát.
-
3
Česnek oloupeme a se solí rozdrtíme.
-
4
Rozšleháme vejce s mlékem.
-
5
Nastrouháme tvrdý sýr a polovinu smícháme s těstovinami.
-
6
Do rozmrzlého špenátu vmícháme mléko s vejci a česnek se solí.
-
7
Opepříme, přidáme muškátový oříšek.
-
8
Vymažeme zapékací mísu a navrstvíme do ní střídavě těstoviny a ochucený špenát.
-
9
Mísu s nákypem dáme do větší mísy s vodou a zapékáme v předehřáté troubě ve vodní lázni 40 minut.
-
10
Zasypeme druhou polovinou sýra a 5 minut zapečeme, než se sýr roztaví.