Těstovinový nákyp se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1106 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 332.8 mg
  • Draslík 96.1 mg
  • Vláknina 245 mg
  • Vitamín A 245 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme dle návodu těstoviny v osolené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Necháme rozmrazit špenát.

  • 3

    Česnek oloupeme a se solí rozdrtíme.

  • 4

    Rozšleháme vejce s mlékem.

  • 5

    Nastrouháme tvrdý sýr a polovinu smícháme s těstovinami.

  • 6

    Do rozmrzlého špenátu vmícháme mléko s vejci a česnek se solí.

  • 7

    Opepříme, přidáme muškátový oříšek.

  • 8

    Vymažeme zapékací mísu a navrstvíme do ní střídavě těstoviny a ochucený špenát.

  • 9

    Mísu s nákypem dáme do větší mísy s vodou a zapékáme v předehřáté troubě ve vodní lázni 40 minut.

  • 10

    Zasypeme druhou polovinou sýra a 5 minut zapečeme, než se sýr roztaví.

Komentáře k receptu