Bramborové strouhání s květákem a uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám měkký
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 736 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 1362.5 mg
  • Vláknina 15490.2 mg
  • Vitamín A 15490.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a na růžičky rozebereme květák a ve slané vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Ve slupce uvaříme brambory, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.

  • 3

    Nastrouháme tvrdý sýr. Sýr a brambory promícháme. Na kostičky nakrájíme uzeninu a rajčata omyjeme a na plátky nakrájíme.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme a dno vyložíme květákem. Na květák poklademe uzeninu, osolíme a opepříme.

  • 5

    Okořeníme kmínem, rozložíme plátky rajčat. Poslední vrstvu tvoří brambory smíchané se sýrem.

  • 6

    Osolíme a opepříme, zalijeme sladkou smetanou a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu