Bramborové strouhání s květákem a uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 22 g
- Sodík 736 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 1362.5 mg
- Vláknina 15490.2 mg
- Vitamín A 15490.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a na růžičky rozebereme květák a ve slané vodě uvaříme doměkka.
-
2
Ve slupce uvaříme brambory, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme.
-
3
Nastrouháme tvrdý sýr. Sýr a brambory promícháme. Na kostičky nakrájíme uzeninu a rajčata omyjeme a na plátky nakrájíme.
-
4
Zapékací mísu vymažeme a dno vyložíme květákem. Na květák poklademe uzeninu, osolíme a opepříme.
-
5
Okořeníme kmínem, rozložíme plátky rajčat. Poslední vrstvu tvoří brambory smíchané se sýrem.
-
6
Osolíme a opepříme, zalijeme sladkou smetanou a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.