Ziti s párkem a sýrem ricotta
Suroviny
- 125 g Sýr Ricotta
- 500 g Těstoviny Ziti
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Párky jemné
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 236 mg
- Vláknina 2698.3 mg
- Vitamín A 2698.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Párky propícháme párátky a pět minut restujeme na pánvi v oleji s najemno nasekanou cibulí a česnekem,s bobkovým listem. Zastříkneme vínem,povaříme až se vydusí.
-
2
Přidáme nahrubo nasekaná rajčata a jemně nasekanou majoránku s petrželkou. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 - 30 minut při střední teplotě. Párky vyndáme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do pánve.
-
3
Mezitím si uvaříme ziti v osolené vodě dle návodu. Scedíme je a přendáme do nahřáté mísy. Přelijeme omáčkou a navrch položíme osušenou ricottu. Podáváme horké.