Rybí filé po švédsku
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 250 ml Vývar rybí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 160.6 mg
- Draslík 146.3 mg
- Vláknina 762.4 mg
- Vitamín A 762.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí vody vložíme osolené rybí filé a krátce povaříme.
-
2
Vyjmeme maso a vývar ponecháme k dalšímu použití.
-
3
Připravíme v hrnci světlou jíšku ze dvou lžic másla a mouky, zalijeme vývarem, rozmícháme a 10 minut povaříme.
-
4
Omáčku zjemníme žloutkem a opepříme.
-
5
Očistíme a nakrájíme žampiony.
-
6
Nastrouháme sýr.
-
7
Do zapékací mísy vložíme rybu, zalijeme omáčkou, posypeme houbami, sýrem a strouhankou.
-
8
Poklademe vločkami ze zbytku másla a 30 minut zapékáme.
-
9
Podáváme s čerstvým bílým pečivem nebo vařenými bramborami.