Dušené hovězí nudličky s fazolemi
Suroviny
- 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 400 g Hovězí svíčková
- 100 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 522.9 mg
- Vláknina 3133.3 mg
- Vitamín A 3133.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a papriku na kostičky.
-
2
Rozehřejeme lžíci másla a 2lžíce oleje a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a restujeme cca 5min.
-
3
Poté přisypeme maso a zaprášíme mletou paprikou. Podlijeme vínem a vaříme cca 10min. Nakonec ochutíme solí.
-
4
Fazole mezitím propláchneme a necháme okapat. Krátce je prohřejeme na lžíci másla, ochutíme rozmarýnem a podáváme s dušenými nudličkami.