Bramborový krém s krevetami a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1249 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 1561.5 mg
- Vláknina 21000 mg
- Vitamín A 21000 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Rozehřejem máslo a olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme brambory a krátce orestujeme. Podlijeme vařícím vývarem a cca 10min povaříme.
-
2
Mezitím vyloupeme krevety, odstraníme střívka a cca 2min orestujeme na rozehřátém oleji. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a osmahneme.
-
3
Uvařené brambory spolu s vývarem rozmixujeme, polévku rozdělíme do misek, ozdobíme krevetami a pórkem a ihned podáváme.