Bramborový krém s krevetami a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1249 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 1561.5 mg
  • Vláknina 21000 mg
  • Vitamín A 21000 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Rozehřejem máslo a olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme brambory a krátce orestujeme. Podlijeme vařícím vývarem a cca 10min povaříme.

  • 2

    Mezitím vyloupeme krevety, odstraníme střívka a cca 2min orestujeme na rozehřátém oleji. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a osmahneme.

  • 3

    Uvařené brambory spolu s vývarem rozmixujeme, polévku rozdělíme do misek, ozdobíme krevetami a pórkem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu