Bramborová polévka na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 8 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 502.5 mg
- Vláknina 3889.4 mg
- Vitamín A 3889.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky. Zalijeme je vývarem, přidáme opláchnuté houby a bobkový list a částečně uvaříme.
-
2
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji odvarem z brambor a nejméně půl hodiny vaříme.
-
3
Potom zásmažku vlijeme do předvařených brambor a dobře promícháme.
-
4
Uvedeme do varu, přilijeme mléko a zvolna vaříme, až jsou brambory téměř měkké, ne rozvařené.
-
5
Nakonec polévku dochutíme octem a polévkovým kořením a přisolíme.
-
6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.