Vepřové maso v kysaném zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1110 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 89 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 180.5 mg
- Draslík 1193.5 mg
- Vláknina 12592.4 mg
- Vitamín A 12592.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Studenou vodou propláchneme kysané zelí.
-
2
Dáme do hrnce, podlijeme vodou a do měkka uvaříme.
-
3
Scedíme a necháme okapat.
-
4
Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek prolisujeme.
-
5
Na kostičky nakrájíme klobásu a anglickou slaninu.
-
6
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, osolíme a na pánvi podusíme.
-
7
Hotové maso smícháme s vařenou rýží a česnekem.
-
8
Na další pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu.
-
9
Sádlem vymažeme zapékací mísu a rozložíme na dno polovinu zelí.
-
10
Na zelí dáme vrstvu slaniny s klobásou, posypeme sladkou paprikou a zalijeme polovinou smetany.
-
11
Dáme další vrstvu podušeného masa s rýží a jako poslední vrstvu dáme zelí.
-
12
Zalijeme zbytkem smetany a 50 minut pečeme ve vyhřáté troubě.