Omeleta s játry a houbami
Suroviny
- 220 g Játra vepřová
- 120 g Sýr Parmezán
- 60 g Lišky čerstvé
- 80 g Hříbky čerstvé
- 100 ml Víno Marsala
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.08 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 688.7 mg
- Draslík 447.8 mg
- Vláknina 521.3 mg
- Vitamín A 521.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou.
-
2
Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky.
-
3
V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
-
4
V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
-
5
Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty.
-
6
Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme.